Deze soep is verrassend lekker. De combinatie van het zoetige van de rode biet met de krachtige smaak van blauwe kaas is heerlijk! De verwarmende effecten van gember maken deze soep een perfecte lunch of avondmaaltijd tijdens deze koude dagen. Gember heeft daarnaast een ontstekingsremmende werking en het heeft een positieve invloed op de spijsvertering.
Maak meerdere porties en vries ze in, zo heb je altijd een heerlijk gezonde maaltijd in huis!

Lekker met een stukje notenbrood en een laagje roomboter.

Dit heb je nodig voor 2-3 porties soep:
  • 500 gram rode bieten (kant- en klaar)
  • 2 grote winterwortels
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • blauwe kaas
Zo maak je het:

Fruit de ui samen met gember in een grote pan en voeg op het laatst de overige kruiden toe. Snij de wortels in plakjes en breng met groentebouillon en gepelde tomaten aan de kook in dezelfde pan. Wanneer de wortel gaar is, voeg je de rode bieten in blokjes toe en kan het geheel in de blender. Heb je verse bieten? Kook deze dan vanaf het begin mee. Blend de soep in de blender of met een staafmixer en voeg wat blauwe kaas toe voor een extra smaaksensatie.