Testimonials

“4 maanden geleden heb ik contact opgenomen met Ellen, met het doel om meer energie uit mijn voeding te halen. Mijn energie was aan het einde van de ochtend al ver beneden peil. Als ik daarnaast iets af zou vallen, zou dat meegenomen zijn.

Vol enthousiasme, want dat straalt Ellen uit en is zeer aanstekelijk, begon ik aan een behoorlijk ander eetpatroon. Al na een week of 2, 3 begon ik resultaat te merken, mijn energieniveau was al beter aan het worden.  Na vier weken had ik al nauwelijks meer behoefte aan suikers, wat ik beter zoveel mogelijk kon laten staan.

Door veel informatie en begeleiding van Ellen, snapte ik waarom ik bepaalde voedingsmiddelen beter niet meer of in elk geval zo min mogelijk kon nemen. Ik merkte dat ik het daarom ook makkelijker vol kon houden en ook uiteraard omdat ik me zoveel beter voelde.

Nu vier maanden verder, stuiter ik soms door de kamer, omdat ik aan het einde van de dag nog zoveel energie heb, hoe gaaf is dat? En het voelt zo heerlijk.

In het begin was het soms even puzzelen om een zo verantwoord mogelijke maaltijd op tafel  te zetten, maar na een paar weken begon het al een automatisme te worden en nu hoef ik er nauwelijks meer over na te denken, ik ben er helemaal aan gewend en we eten echt heerlijk.

Oh ja en in die vier maanden, ben ik inmiddels 16 kilo afgevallen.”

Connie

54 jaar

“In juli 2016 werd ik geconfronteerd met een tumor op mijn slokdarm. Na een chemo behandeling en 23 bestralingen ben ik begin januari 2017 geopereerd. Hierbij is een stuk van mijn slokdarm en maag verwijderd en is er een z.g. buismaag gemaakt. Doordat ik een buismaag heb, kan ik maar kleine hoeveelheden eten. Dus 8 tot 10 maal per dag in plaats van 3 maal wat ik gewend was.

Het gevolg van de behandeling en de ingreep was dat ik (te) veel gewicht verloor. Via sondevoeding en later calorierijke bijvoeding heb ik geprobeerd het gewichtverlies te stoppen. Uiteindelijk tastte dit gewichtsverlies mijn conditie zodanig aan dat ik de hulp heb ingeroepen van Ellen.

Zij heeft in eerste instantie onderzocht of ik voldoende calorieën en eiwitten binnen kreeg. Op basis hiervan heeft zij geadviseerd om in de loop van de dag een smoothie te nemen bestaande uit een banaan, een halve avocado en 30 gram eiwitpoeder. Bovendien heeft zij een aantal suggesties gedaan om de variatie in het eten te vergroten, bv. soep gemaakt van groenten waardoor ik de hoognodige vitaminen en mineralen binnen krijg. Het resultaat hiervan is dat het gewicht gestabiliseerd is en de energie weer teruggekomen is.

Het is een rigoureuze verandering van het gebruikelijke eetpatroon, maar met de nodige hulp en adviezen ben ik weer op de goede weg na een heftige periode.”

Bernard

70 jaar

“Sinds begin dit jaar heb ik veel klachten in verband met de overgang. Ik kwam heel makkelijk aan, wisselende emoties, onrustig slapen, nachtelijk zweten en erg moe. Omdat ik geen voorstander ben van medicatie, ben ik het in homeopathie en voeding gaan zoeken. Voor dat laatste heb ik contact opgenomen met Ellen. Ellen gaf mij verrassende voedingstips zoals bijvoorbeeld meer vetten eten. Wel de gezonde uiteraard! Regelmatig stuurde ze mij ook diverse artikelen toe waarin ze onder andere uitlegde waarom mijn veranderede hormoonstelsel meer van deze gezonde vetten nodig had. Erg fijn, want zo kwam de verantwoordelijkheid steeds meer bij mijzelf te liggen. Ik wist waar ik mee bezig was. Het gevolg was dat ik veel meer energie kreeg, emotioneel veel stabieler werd, beter ging slapen en ik kwam ook niet meer aan. Inmiddels zijn Ellen en ik met de 2e fase begonnen en dat is afvallen. Ook nu gaat de begeleiding geweldig en krijg ik zelf hele weekmenu’s ter inspiratie toegestuurd. Het gevolg is dat ik heerlijk eet en nu ook aan het afvallen ben. Onze samenwerking is zo fijn dat ik mijn cliënten met specifieke klachten waar ik niet bij kan helpen, doorstuur naar Ellen. Ook weer met super resultaat!”

Inge

49, Faith-methode specialist | coach/therapeut

“In het begin van dit jaar heb ik een sabbatical genomen omdat ik geen energie meer had om nog klanten te behandelen in mijn massagepraktijk. Ik heb ook, zo lang ik mij kan heugen, sneller last van mijn spieren en gewrichten. Het ‘hoorde bij mij’ dacht ik. Daarbij had ik ook vaak last van mijn darmen, veel geluiden en vooral een opgezette buik na het eten.

De eerste maanden van de sabbatical heb ik weer rust gevonden maar ik had nog steeds weinig energie en de klachten van spieren en gewrichten en mijn buik waren nog steeds aanwezig. Door testen van mijn chiropractor N. Burke kwam ik te weten dat ik een tekort aan glutamine had.

Op advies van Ellen ben ik gestart met het aanpassen van mijn eetpatroon om te kijken of ik meer rust in mijn darmen krijg en mijn spieren en gewrichten minder gevoelig zijn. En Ellen heeft voor mij uitgezocht wat ik kan doen aan het tekort aan glutamine. Ik heb hiervoor eenmalig een supplement gebruikt om mijn spijsverteringsorganen een boost te geven.

Al gauw kwamen de resultaten, mijn spieren en gewrichten waren steeds minder “aanwezig” en de energie kwam al heel snel terug. Mijn buik werd steeds stiller. Maar ik merkte ook dat mijn huid er beter uit ging zien en dat ik minder last had van slijmvorming.
Na een paar maanden van uitproberen en onderzoeken wat ik allemaal kan eten ben ik nog steeds enthousiast en de blijvende resultaten maken het gemakkelijker om dit voort te zetten. Een extra cadeautje is dat ik ook 6 kilo ben afgevallen en als je in de overgang zit dan is dat mooi meegenomen.

Dank je wel Ellen dat je mij enthousiast hebt gemaakt om uit te gaan proberen wat wel en niet zo goed voor mij is om te eten. Ik voel me nu beter in balans!”

Monique

58, massagetherapeut