Kevin kwam bij mij met maar 1 doel: afvallen. Hij was er klaar mee. Samen zijn we aan de slag gegaan en hij is maar liefst 14 kilo kwijtgeraakt. Maar er is zoveel meer gebeurd dan dat! Kevin, ik ben echt ontzettend trots op je. Je gedrevenheid, openheid en enthousiasme hebben  Lees het zeer persoonlijke verhaal van Kevin en laat je inspireren:

Het verhaal van Kevin 

“Laat ik mezelf even kort voorstellen: Ik ben Kevin van den Bosch, ben getrouwd en heb twee dochters van 2 en 6 jaar oud. Ik ben politieagent bij de eenheid Amsterdam. In 2017 kampte ik met een fikse burn-out. Dit had met meerdere factoren te maken, zowel privé als werk gerelateerd. Ik kwam in een neerwaartse spiraal terecht en kwam hier zeer langzaam weer uit. Pas in november 2017 kon ik mijn werk weer volledig hervatten.

Maar de burn-out had zowel mentaal als fysiek flinke invloed gehad op me. Ik at en dronk letterlijk alles waar ik mijn handen aan kon krijgen. Op dat moment voelde het heerlijk om dat te doen. Maar achteraf voelde ik mijn zwak en nutteloos. Ik bleef maar aankomen en ik voelde de energie met de dag uit mijn lichaam vloeien.

Zowel mijn werk, als mijn privéleven leden hieronder. Op mijn werk was ik niet scherp en/of alert. Thuis was ik mijn bed niet uit te schoppen. En als ik eindelijk was opgestaan, was ik niet vooruit te branden. Nergens zin in, lamlendig, moe en chagrijnig. Zelfs voor mijn kinderen had ik de puf niet om met ze te spelen, stoeien of iets te ondernemen, zoals elke vader dat eigenlijk wel hoor te doen.

Het was januari 2018 toen ik voor mijn werk de jaarlijkse sporttoets moest afleggen. Toen ik begon aan deze toets, wist ik nog niet dat deze toets een heel belangrijk moment in mijn leven zou zijn. Ik haalde de toets binnen de tijd, maar daar was ook alles mee gezegd. Mijn benen konden mij niet meer dragen, mijn heupen deden zeer, mijn longen voelde alsof ze in de brand stonden, duizelig, misselijk etc.

Dit was voor mij HET kantelpunt waar ik zo hard naar op zoek was, ook al wist ik niet eens dat ik die zocht. Er MOEST iets veranderen in mijn leven. Ik wilde alles omgooien en had alles er voor over om weer gezond en fit te worden.

Mijn doel: Afvallen, en flink wat ook.

Dit doel had ik in het verleden al eerder voor ogen gehad en heb meerdere bekende diëten gevolgd. Die diëten waren natuurlijk tijdelijk, maar het resultaat ook… Natuurlijk viel ik wel af, en goed ook! Maar het was gewoon niet vol te houden. De hele dag rondlopen met een hongergevoel en een licht gevoel in je hoofd is natuurlijk niet normaal.

Dus mijn doel was duidelijk… Maar ik ga dit doel niet alleen kunnen bereiken. En zeker niet met een dieet. Ik heb hier professionele hulp bij nodig.

En toen hoorde ik voor het eerst van Ellen Geerlings, also known as: Groen op je Bord. Ik hoorde en las van haar werk en vooral haar passie voor voeding. Ik las ook haar blog over haar leven en kon mijzelf zo goed vinden in haar verhaal.

Ik zag een foto van Ellen zoals ze nu is: Fit, energiek en een gezonde uitstraling. Ik zag ook een foto van Ellen in het verleden: Haar gezicht lachte en zag er vrolijk uit. Maar ik kon mij zo goed voorstellen hoe zij zich toen van binnen voelde. Ik zat nu namelijk in die situatie. Ik lachte alles weg, maar van binnen schuilde een onzekere man met een ernstig minderwaardig zelfbeeld.

Ik zag haar fysieke verandering. “Dat wil ik ook!”, was mijn reactie en las hoe zij te werk ging. Als eerste las ik op haar site: “Skip the diet!” Alleen die zin beviel me al. Het duurde niet lang of ik nam contact met haar op. Zij kwam bij mij thuis langs voor de intake. Een leuk en open gesprek. Lekker laagdrempelig maar toch zo professioneel. Natuurlijk dacht ik eerste instantie dat ik aan de gerechten moest geloven welke mensen ook wel eens ‘konijnenvoer’ noemen. Ik vertelde al dat ik met salade mijn hongergevoel niet kon stillen en dat deze niet vulden. Ik kan me nog goed herinneren dat Ellen op dat moment glimlachte en zei: “Dan heb je mijn salades nog niet gegeten.” Deze zin spookte de komende maanden op meerdere momenten nog door mijn hoofd, als ik weer eens een salade niet op kreeg omdat ik gewoon echt vol zat.

In april ging ik van start met het coaching traject met Ellen.

Start gewicht: 112 Kilo schoon aan de haak Omvang taille: 108 cm (Ik weet het, ongezond en veel te zwaar om mijn werk naar behoren uit te kunnen voeren)

De maanden erop werd ik zeer actief door Ellen begeleid. Ik kon haar op elk moment van de dag een berichtje sturen en om advies vragen. Als ik in een restaurant zat en niet wist wat ik het beste kon eten, kon ik dat vragen aan Ellen. En eigenlijk zei zij elke keer weer: “Geniet er vooral van!”

En dat is vooral de boodschap van Ellen en haar werk. Geniet van je eten! Het is geen dieet! Eet gewoon gezond en maak het vooral lekker!

Dit was ik natuurlijk niet gewend van al die diëten. Daar ‘mocht’ je dit wel en dat weer niet. Maar het werd me al snel duidelijk dat ik natuurlijk geen dieet aan het volgen was. Ellen was mij langzaam maar zeker bekend aan het maken met een andere en gezondere leefstijl. En dat was precies was ik zocht!

Na de eerste maand ging ik voor het eerst weer op de weegschaal staan.

Gewicht: 109 kg Omvang taille: 106 cm

……WAUW!

En dat zonder honger te lijden en wel lekker te eten! Dit was het! Ik ging er volledig voor. Ellen gaf mij tevens advies over bepaalde vitamines, mineralen en enzymen. Ik kampte al jaren met darmklachten in verband met een prikkelbare darm. Ik was gewend met de pijn en ongemakken te leven dus ik schonk hier verder geen aandacht meer aan. “Het zal er wel bij horen”, was mijn gedachte al jaren.

Ellen wist mij te overtuigen dat ik echt geen darmklachten hoef te hebben. Met de juiste voeding kun je namelijk vrijwel klachtenvrij door het leven. Ik was eerst sceptisch, maar al snel bewees zij opnieuw het bij het juiste eind te hebben. Wat heeft deze vrouw veel verstand van voeding zeg… Ik heb vanaf april 2018 vrijwel geen darmklachten meer gehad. Onvoorstelbaar! Ellen stelde mij voor om een extra doel voor ogen te nemen.

Gezonder en energieker voelen.

Dat was natuurlijk een zeer mooie bijkomstigheid, maar ik wilde eigenlijk niet te veel afwijken van het eerste doel: Afvallen. Ellen liet mij zien dat deze twee doelen prima te combineren zijn. Met de juiste voeding, de juiste vitamines en juiste supplementen voelde ik direct verschil. Ik kon gewoon met mijn kinderen spelen zonder uitgeput te zijn, ik had geen dipjes meer waardoor ik elke namiddag in slaap viel op de bank, ik was scherper, ik was alerter en ik sliep beter. Ik kon de hele wereld aan!

De weken erna verstreken en het volgen van de voedingsschema’s (welke Ellen elke maand zorgvuldig samenstelde) ging mij steeds beter af. Ik maakte het eigen… Het werd onderdeel van mijn (nieuwe) leefstijl. En het was gewoon lekker! Geen hongergevoel en ik at supergezond! Ik heb dingen gegeten welke ik niet eens in huis had! Nu heb ik daar standaard een voorraadje van.

Doordat mijn energie weer op pijl was en ik gezond at, merkte ik dat mensen om mij heen ook merkten dat ik veranderde. Niet zelden kreeg ik te horen dat ik er goed uit zag, dat ik een gezond blosje op mijn wangen had en dat ik was afgevallen. Maar wat mij vooral verraste, was dat er meerdere mensen tegen mij zeiden dat ik veel helderder uit mijn ogen keek. Nooit geweten dat zelfs mijn ogen meededen in dit geheel. Je ogen zijn dus echt een spiegel van je ziel. Ik voelde mij goed en gelukkig, en kennelijk straalde mijn ogen dat ook uit.

In september zat het coaching traject erop. Elke maand die verstreek heb ik bij Ellen een consult gehad. Je kon vooral lekker jezelf zijn bij haar. En als je een keer minder in je vel zat, of toch had toegegeven aan de lekkere trek, begreep zij dat als geen ander. Zij heeft in hetzelfde schuitje gezeten namelijk. Zij kon mij het gevoel geven dat het niet erg was als je je een keer vergreep aan die zak chips, of pizza. Zij kon dat minderwaardige gevoel over mezelf wegnemen. Dat is niet erg, dat mag erbij horen. Niemand is perfect. Elke keer verliet ik haar praktijk met een goed gevoel en een rugzak vol informatie.

Het is nu oktober 2018.

Gewicht: 98 kg Omvang taille: 102 cm

IK KAN HET WEL VAN DE DAKEN SCHREEUWEN! Ik ben 14 kilo afgevallen en 6 cm in omvang kwijt! Ik weeg eindelijk weer onder de magische 100 kilo! Ik kan mij niet eens heugen wanneer dat voor het laatst was! Ik ben twee kledingmaten omlaag gegaan, heb 2 extra gaatjes in mijn riem moeten laten maken en heb op mijn werk een kleiner kogelwerend vest aangemeten gekregen. Ik kan je niet vertellen hoe goed dat voelt!

En zoals Ellen altijd zegt: “De weegschaal zegt vrij weinig. Zolang je het maar aan je kleding merkt.” Eindelijk een einde aan het doodstaren van die weegschaal. Een einde aan jezelf slechter voelen als er toch een kilootje bij was gekomen. Een einde aan een slecht zelfbeeld.

Op mijn werk ben ik scherper dan ooit. Na een incident waarbij enorm veel adrenaline vrijkomt, stond ik normaal gesproken na te trillen op mijn benen. En nu herstel ik zeer snel. Ik sta niet meer te trillen op mijn benen. Sterker nog, ik kan sneller schakelen dan veel andere collega’s van mij. Mijn collega’s zien dit ook aan mij en merken een wereld van verschil. Ellen wist mij precies te vertellen hoe dat nu precies zat en waardoor het kwam dat dit mij beter af ging. Ongekend hoeveel verstand zij heeft van niet alleen voeding, maar ook hoe je lichaam werkt, welke enzymen waarvoor zorgen, welke vitaminen je wel of niet moet nemen en waarom. Ik kan het niet eens allemaal opnoemen.

Het coaching traject met Ellen was zeer fijn. Lekker laagdrempelig maar heel professioneel. Regelmatig contact en regelmatig consulten. Zeer actief op social media waarop zij veel informatie deelt. Een aanrader zijn haar live-sessies! Elke maandag om 20:30 uur. Boordevol informatie en veel voorkomende vragen en/of ervaringen worden hierin bespreekbaar gemaakt.

Nu heb ik donderdag mijn eerste Crossfit les. Wie had dat gedacht!? Ik en sporten!? Dat doet Ellen dus met je. Haar positiviteit, energie en het genieten van het leven is zo inspirerend. Bijna besmettelijk zelfs!

Voor iedereen die met gezondheidsklachten, suikerziekte, overgewicht, een futloos gevoel, geen energie etc. kampt, neem contact op met Ellen! Aan iedereen die ik ken beveel ik haar aan! Ook aan de mensen die dit verhaal lezen. Het is niet alleen haar werk, het is haar ultieme passie. En dat merk je gewoon.

Ellen, je bent mijn redder geweest in een voor mij duistere tijd. Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken voor alles wat je hebt gedaan voor mij, maar tegelijkertijd ook voor mijn gezin. Zij hebben weer een leuk energieke vader en echtgenoot terug. Ik kan je niet half vertellen hoeveel je voor mij hebt betekend.

Ga zo door! Ik gun je alle geluk met Groen op je bord!

Gr. Kevin