Over mij

Over mij


Toen ik klein was wilde ik bij de politie. Het leek me fantastisch om aan de slag te gaan met daderprofielen, om complexe puzzels op te lossen en bovenal om mensen te helpen. Ik droomde van een leven waarin ik mensen kon laten groeien, het beste in ze naar boven kon laten halen. Juist het goede wat ik altijd zie in mensen, was wat me naar de politie dreef. Want iedereen verdient toch een tweede kans, het recht op een goed leven?

De politie is het niet geworden, maar van de rest is aardig veel overgebleven. Ik los dagelijks puzzels op, ga aan de slag met profielen help zoveel mogelijk mensen om het beste in ze naar boven te laten halen. Maar dan op het gebied van hun gezondheid.

En gezondheid heeft mij altijd gefascineerd. Helaas niet altijd op een positieve manier. Als kind had ik al overgewicht en ik was al aan het diëten voordat ik eigenlijk wist wat calorieën waren. Ken je de Herbalife shakes? Juist, die nam ik als kind al!

Voor mijn 18e had ik al diverse pogingen gedaan tot afvallen. Maar niets werkte, zelfs een diëtiste wist niet wat ik ‘verkeerd’ deed. Het gevoel dat je iets verkeerd doet is me altijd bijgebleven. Waarom bleef ik dik en anderen niet? Al het diëten zorgde voor een verstoorde relatie met eten maar nog meer voor een niet optimale gezondheid!

Na mijn studietijd kwam het besef dat, als ik me fitter en gezonder wilde voelen, ik zelf iets moest gaan doen. Ik was actief, sportte graag en had een leuk sociaal leven. Maar ik begon het ook normaal te vinden om altijd moet te zijn en veel buikpijn te hebben. Om na het werken uitgeblust op de bank te willen ploffen en geen puf te hebben om maar iets te gaan ondernemen. 

Toen ik in juli 2012 zoveel last had van mijn buik dat ik elke keer als ik wat ging eten pijn voelde, was voor mij de grens bereikt.

Het was klaar. Ik wilde de puzzel van mijn eigen gezondheid oplossen!

Sinds 2012 heb ik veel geleerd. Ik ben begonnen met koolhydraatarm eten, heb pakjes en zakjes laten staan, ben meer groenten gaan eten en later ook vetten leren waarderen. Nu, bijna 20 kilo later, weet ik wat goed voor mijn gezondheid is. Geloof me, dat is een proces van jaren geweest met heel veel uitproberen, veel falen en successen. Ik heb inmiddels best aardig door hoe ik het beste in mijn gezondheid naar boven kan laten halen, alleen heb ik er 7 jaar over gedaan. En dat wil ik jou besparen.

Ik weet hoe het is om overgewicht te hebben, om niet meer de energie te hebben en niet meer samen te werken met je lichaam. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben, en het proces hiernaar toe eruit kan zien. Zo is Groen op je bord ontstaan.

Als orthomoleculair therapeut ben ik eigenlijk weer terug naar mijn droom van vroeger. Maar dan zonder politiepet op, want je zult het toch echt zelf moeten doen 😉

Ellen

“De lezing over suikers is voor mij heel nuttig geweest. Als je weet wat voeding in het lichaam doet dan heb je er een beeld bij. Het kan helpen om keuzes te maken in je dagelijkse voedingspatroon.”

– Saskia

“Voor overgangsklachten ben ik bij Ellen terecht gekomen. Door haar voedingstips kreeg ik meer energie, werd emotioneel stabieler, ging beter slapen en kwam ook niet meer aan.”

– Inge, faith methode specialist

“Ellen heeft mij in korte tijd op een heel professionele wijze geholpen met het aanpassen van mijn eetpatroon om zo mijn klachten te verminderen. Ik ben heel blij dat Ellen mij heeft kunnen helpen en ik kan haar begeleiding aan iedereen aanraden.”

– Hanneke

“Het gevolg van de behandeling en de ingreep was dat ik (te) veel gewicht verloor en mijn conditie achteruit ging. Door de hulp van Ellen is het gewicht gestabiliseerd is en de energie weer teruggekomen.”

– Bernard

“Ellen heeft bij mij in de praktijk een interactieve lezing gegeven over het thema suiker. Ellen kan alles duidelijk uitleggen, haar enthousiasme stimuleert je om goed op je voeding te gaan letten. Goede tips waar ik zeker iets aan heb!”

– Claudia, therapeut Innerlijke Kracht

“De lezing was super interessant en leerzaam. Het enthousiasme van Ellen werkt bevorderlijk!”

– Joke

“Nu vier maanden verder, stuiter ik soms door de kamer, omdat ik aan het einde van de dag nog zoveel energie heb, hoe gaaf is dat? En het voelt zo heerlijk.”

– Connie

“Al gauw kwamen de resultaten, mijn spieren en gewrichten waren steeds minder ‘aanwezig’ en de energie kwam al heel snel terug. Een extra cadeautje is dat ik ook 6 kilo ben afgevallen en dat de kilo’s eraf blijven.”

– Monique

Visie Groen op je Bord

Ben je klaar met vage gezondheidsklachten? Reken met ze af en ontdek hoe je de volle 100% uit je leven en gezondheid kunt halen!

En de basis van je gezondheid? Voeding! Maar… wat dan?
Dat is waar Groen op je bord to the rescue komt. Want wat die gezondheid is, en hoe voeding hier een positieve uitwerking op kan hebben, is voor iedereen verschillend. Want iedereen is uniek. Iedereen heeft zijn eigen behoeften, gewoonten en routines. Daarom zal ik om mijn kennis over orthomoleculaire voedingsleer samenvoegen met mijn persoonlijk ervaring, om dit vervolgens toe te passen op jouw leven. Persoonlijk dus, dat is waar ik voor sta. Met Groen op je bord krijg je geen kant- en klare aanpak, geen standaard oplossingen. Ik kijk met je mee, denk met je mee en help je om jouw weg naar de beste gezondheid te vinden. En ja, ik zal je vertellen dat je bepaalde voedingsstoffen beter links kunt laten liggen, maar ik leg je ook uit waarom.

Samen ontdekken, persoonlijke aandacht en alle uitleg die je nodig hebt om die gezondheid te bereiken die je zo graag wilt. Om samen te gaan werken met je lichaam, je lichaam de energie te geven die het verdient. Die jij verdient.

Ik wil graag meer informatie over...