Over mij

"Voeding is de basis van je gezondheid"

Over mij

Voeding, het heeft mij altijd gefascineerd. Helaas niet altijd op een positieve manier. Als kind had ik last van overgewicht, iets wat mij tot enkele jaren geleden is blijven achtervolgen. Voor mijn 18e had ik al diverse pogingen gedaan tot afvallen. Maar niets werkte, zelfs een diëtiste wist niet wat ik ‘verkeerd’ deed. Ik was een gelukkig en blij kind, dat wel. Maar toen ik ging studeren en het studentenleven ervoor zorgde dat ik nog wat meer aankwam in gewicht, greep het ook mijn zelfverzekerdheid aan. Hoe kon het toch dat anderen alles konden eten wat ze wilden, maar dat ik voor mijn gevoel al aankwam als ik naar een koekje keek? Dit gevoel maakte dat ik een erg negatieve associatie kreeg met ‘ongezond eten’, ik vond dat ik dit niet mocht eten omdat ik er dik van zou worden. Juist dat niet mogen betekende dat ik het juist graag wilde, wat voor een emotioneel verstoorde relatie met voeding zorgde.

Maar overgewicht was niet mijn grootste motivatie om te veranderen. Ik was immers best gezond gelukkig! Ik was actief, sportte graag en had een leuk sociaal leven. Maar ik begon het ook normaal te vinden om weinig energie en veel buikpijn te hebben. Om na het werken uitgeblust op de bank te willen ploffen en geen zin te hebben om te gaan sporten. Toen ik in juli 2012 zoveel last had van mijn buik dat ik elke keer als ik wat ging eten pijn voelde, was voor mij de grens bereikt. Ik wilde weer met mijn lichaam gaan samenwerken!

20 kilo later

Sinds 2012 heb ik veel geleerd. Ik ben begonnen met koolhydraatarm eten, heb pakjes en zakjes laten staan, ben meer groenten gaan eten en later ook vetten leren waarderen. Nu, bijna 20 kilo later, weet ik wat goed voor mijn gezondheid is. Geloof me, dat is een proces van jaren geweest met heel veel uitproberen, veel falen en successen. Van de extreme gezondheidskant opduiken naar een gezonde balans vinden, vooral op emotioneel vlak.

Tijdens deze reis heb ik zoveel geleerd, dat ik dit met anderen wil delen. Ik weet hoe het is om overgewicht te hebben, om niet meer de energie te hebben en niet meer samen te werken met je lichaam. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben, en het proces hiernaar toe eruit kan zien. Zo is Groen op je bord ontstaan. Ik wil helpen.

De kennis die ik heb vergaard in de afgelopen jaren heb ik versterkt met een opleiding tot voedingsdeskundige, en ga ik me nu verdiepen in orthomoleculaire voedings- en suppletieleer.

Want voeding is de basis van je gezondheid. Dat heb ik ontdekt, en ik wil dat jij dit ook kunt ervaren.

Ellen Geerlings

Visie Groen op je Bord

Voeding is de basis van je gezondheid. Dat is waar Groen op je bord voor staat. En wat die gezondheid is, en hoe voeding hier een positieve uitwerking op kan hebben, is voor iedereen verschillend. Want iedereen is uniek. Iedereen heeft zijn eigen behoeften, gewoonten en routines. Daarom vind ik het belangrijk om mijn kennis over gezonde voeding toe te passen op jouw leven. Persoonlijk dus, dat is waar ik voor sta. Met Groen op je bord krijg je geen kant- en klare aanpak, geen standaard oplossingen. Ik kijk met je mee, denk met je mee en help je om jouw weg naar de beste gezondheid te vinden. En ja, ik zal je vertellen dat je bepaalde voedingsstoffen beter links kan laten liggen, maar ik leg je ook uit waarom.

Samen ontdekken, persoonlijke aandacht en alle uitleg die je nodig hebt om die gezondheid te bereiken die je zo graag wilt. Om samen te gaan werken met je lichaam, je lichaam de energie te geven die het verdient. Die jij verdient.

Meer weten? Stuur een berichtje!