Pindakaas in je soep? Ja, echt! Pindakaas is altijd lekker. En iets wat velen wel in huis hebben. Koop er een bos wortelen bij en een blikje kokosmelk en je hebt alles in huis voor deze heerlijke soep! De combinatie van het zoete van de wortelen, de sambal en de pindakaas maakt dat deze soep niet alleen heerlijk romig is, maar ook veel pit bevat. Door de pindakaas zitten er ook vetten in, zodat de soep vullend is en je het echt kunt zien als een maaltijdsoep.

Ook perfect om in porties in te vriezen. Zo heb je altijd een lekker soepje in huis!

Dit heb je nodig voor 3 porties wortel pindasoep:
  • 500 gram wortelen
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 1 blikje kokosmelk (150ml), zonder kan ook!
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel sambal
Zo maak je het:

Maak de wortelen schoon en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Doe ze in een grote pan met de pindakaas, sambal en groentebouillon. Bak de knoflook en ui even op en voeg dit toe. Laat koken tot de wortelen gaar zijn. Blend vervolgens de soep met een staafmixer of in de blender en voeg de kokosmelk toe. Wil je pittiger? Gebruik dan wat extra sambal!

Op zoek naar meer soep inspiratie? Probeer vooral deze heerlijk romige broccoli cashewsoep of de herfstige pompoensoep.