Jarenlang was ik me er niet van bewust dat ik zoveel gewoonten had rondom voeding! Ik besefte me niet hoeveel invloed mijn omgeving, mijn opvoeding en mijn emoties wel niet hadden op mijn keuzes. Door te ontdekken welke patronen en gewoonten een rol spelen in mijn voedingskeuzes én door te ontdekken waarom ik eigenlijk honger had, heb ik mijn voedingspatroon definitief weten aan te passen. Geen dieet meer, maar een voedingspatronen wat me rust geeft en blij maakt. En dit gun ik jou ook!

Ellen, Groen op je bord

Ontdek je patronen en leer anders kijken naar honger

Je hebt een haat liefde verhouding met eten. Vaak is het leuk om goed voor jezelf te zorgen, lekker te koken. Je bent dol op gezond eten, of misschien wordt je wel heel blij van een goede pizza. Maar eten is wel een belangrijk onderdeel van je leven. En dit is niet altijd even leuk.

Want het overkomt je weleens dat die zak chips ineens leeg is, of dat je een onbedwingbare behoefte aan chocolade hebt en je er misschien zelfs wel voor naar de supermarkt gaat. Of je opent de deur van de koelkast niet 1, maar 2 of 3 keer om te kijken of er toch ineens iets lekkers in zit.

Herken je misschien ook het gevoel dat je aan tafel zit bij je familie of vrienden, en dat je ineens zoveel meer moeite hebt om te luisteren naar je lichaam. Dat het moeilijk is om nee te zeggen tegen dat stukje chocoladetaart, ook al heb je eigenlijk zelfs een beetje buikpijn omdat je zo vol zit. Of dat je buiten de deur zoveel meer eet dan thuis. Thuis heb je namelijk controle.

Voeding is zo’n belangrijk onderdeel van ons leven!

Van onze cultuur, van gezelligheid. We zoeken er onze troost in, we haten het als het zo verleidelijk is en we houden van de verbinding die het met zich mee brengt. We kunnen niet met, maar we kunnen zeker ook niet zonder. En dat zorgt ervoor dat eten ook best weleens wat onrust kan veroorzaken. Dat het je niet alleen maar energie geeft, maar dat het ook energie kost.

Veel momenten dat voeding je energie kost, hebben te maken met patronen. Patronen die komen van vroeger, die je hebt meegekregen. Maar ook patronen, of gewoonten, die je zelf hebt aangeleerd. Wanneer je deze patronen gaat ontdekken kan er zoveel veranderen. Want 95% van de dingen die je doet, doe je onbewust. En door net een beetje meer bewust te zijn, kan je relatie met voeding veranderen.

De workshop “Wat voor honger heb jij?” gaat over bewust keuzes maken. Over het herkennen van patronen en gewoonten rondom voeding die je in de afgelopen jaren hebt ontwikkeld. En we gaan aan de slag met een van de mooiste ontdekkingen die ik de afgelopen jaren heb meegemaakt: er zijn verschillende soorten honger!

De workshop geeft je veel kennis en inzichten. Het blijft een kleine groep, waardoor we in een persoonlijke sfeer veel van elkaar kunnen leren. Je leert niet alleen alles over je voedingsgewoonten en het veranderen van je patronen, maar we gaan ook daadwerkelijk aan de slag om je nieuwe patronen te verankeren. Uiteraard met de nodige humor. Je ontvangt ook een werkboek met diverse opdrachten, zodat je thuis verder kunt met de inzichten uit de workshop.

Wat voor honger heb jij betekent:

  • Meer inzicht in je patronen rondom voeding
  • Balans in je voedingspatroon en bewust keuzes maken, ook als het om die reep chocolade gaat
  • Leren vertrouwen op je hongergevoel, en vooral ontdekken wat voor honger je dan hebt
  • Genieten van feestjes en sociale gelegenheden, zonder stress en schuldgevoel
  • Meer rust en positiviteit met voeding!

Chocolade wordt niet minder lekker, verleidingen blijven bestaan. Maar in plaats van een boel stress, onbewuste patronen en misschien wel schuldgevoel, snap je met deze workshop wat meer van je eigen gewoonten. En daardoor wordt de boel net even wat leuker.

Groen op je bord coaching voedingspatronen
“Eigenlijk weet je wel dat bepaald eten niet goed voor je is, maar erachter komen waardoor je dan toch weer naar de chips of chocola grijpt, dat is lastig. En dat is precies waar deze workshop over gaat. Super interessant en waardevol om te leren over de soorten honger die er zijn en om je eigen patronen hierin te ontdekken. Geen oordelen en ‘nobody’s perfect’, wel veel herkenning en eye openers. Top workshop!”

 

Corien

“Ik vond het workshop waarin duidelijk is geworden dat eten meer is dan iets in je mond stoppen. Er zijn veel factoren die een rol spelen waarom je eet of niet eet en het benoemen van de verschillende soorten honger heeft daarbij meer inzicht gegeven. Het was een klein groepje en van Ellen kregen we ruimte en tijd genoeg voor het delen van ervaringen. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en bewustwording hiervan!”
Monique
“Dit was voor mij een verhelderende workshop, vooral omdat zo duidelijk werd op welke manieren we voeding gebruiken om verschillende soorten honger te stillen. Ik ga nu aan de slag om zelf eens op te letten: waar honger ik echt naar?”
Vicky
“Wat een openbaring dat er zoveel verschillende soorten honger zijn! En fijn om te leren dat er voor ieder soort een eigen aanpak volstaat. Ellen weet op een ontspannen wijze haar uitgebreide kennis en ervaring te delen. Ik ben in ieder geval geïnspireerd geraakt!”
Ilse

Workshop

“Wat voor honger heb jij?”

95 euro

  • Workshop van 11:00 – 16:00 uur, inclusief heerlijke lunch
  • Een kleine groep vol vertrouwen en commitment
  • Werkboek met naslag en diverse opdrachten

Maximaal aantal deelnemers: 10.

Datum: nog geen nieuwe datum gepland
Locatie: Oudenoord 330, 3513 EX Utrecht
Tijd: 11:00-16:00 uur

Daar wil ik bij zijn!

Datum